mecem-mekanik-logo Mecem Mekanik Taahhüt Mühendislik

Split Klima Nedir?

Split Klima Nedir?

Mecem Mekanik olarak sizlere sunduğumuz ürünlerden bir tanesi olan Split Klimaları tercih ederek pek çok ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz.

Herkes yazın sıcağında ve neminde serin bir eve gelmeyi ister. Bunun için de çeşitli klima türlerini satın alırlar. Siz de uygun fiyatlı ve kullanışlı bir klima modeli arıyorsanız split klima sistemi mükemmel bir cevap olabilir. Şimdi gelin split klimalar ile ilgili tüm detaylı bilgileri hep birlikte inceleyelim.

Split Klima Sistemi Nedir?

Split klima, bir dış ünite ve bir iç üniteden meydana gelmektedir. Dış ünite, soğutma işlemi işleminin yapılacağı odanın dış duvarına veya yakınına monte edilir. Bu ünite kompresör, kondenser bobini ve genleşme bobini veya kapiler boru sistemini barındırır. Şık görünümlü iç ünite, soğutma bobini, uzun bir üfleyici fan ve bir hava filtresi içerir.

Split Klimanın Farkı

Bir split klimanın montajı, kanal sistemi gerektirmediğinden çok basittir. Bunun yerine, iç ve dış üniteler bir dizi elektrik kablosu ve boru ile bağlanır. Bu hem ekonomik olarak tasarruf etmenizi sağlar hem de çevreye daha az zarar verir. Pek çok merkezi klima ünitesi hava kanalı sistemindeki ısı değişimi nedeniyle çok fazla enerji kaybettiğinden geleneksel klima ünitesi için gerekli olan kanal sistemi genellikle enerji harcamalarını artırır. Bir kanal ağı olmadan, split klima sisteminde ısı veya enerji kaybı çok daha azdır.

Split Klima Sisteminin Faydaları

Bu tür bir klima sisteminin geleneksel klimalara göre birçok avantajı vardır.

Split Klima Nedir?

Sessiz Çalışır

Split klima sisteminin en önemli faydası sessiz performansıdır. Pek çok kişi klasik klima ünitelerinin çok yüksek ses ile çalışması nedeni ile büyük sıkıntılar çekmektedir. Bu nedenle split klima sistemleri klasik klima sistemlerine göre daha fazla tercih edilebilir. Bir klimanın en çok ses çıkaran parçaları, kondenseri soğutan kompresör ve fandır. Bölünmüş bir sistemde (pencere ünitesinden farklı olarak), yoğunlaştırıcı için kompresör ve fan soğutulan odanın dışında bulunur ve bu nedenle ana gürültü kaynakları ortadan kaldırılır.

Çoklu Sistem (Multi Split Klima Sistemleri)

Split klima sisteminin bir başka yararı da tek bir dış üniteye birden fazla iç ünitenin bağlanabileceği çoklu bir sistemi seçebilmenizdir. Bu, iki iç soğutma ünitesi kullanılarak birden fazla odayı soğutmayı veya büyük bir odadaki sıcaklığı korumayı kolaylaştırır.

Uygun Maliyet

Split klima, evinizi soğutmanın verimli ve uygun maliyetli bir yoludur. Bu tür bir klima ünitesinin ilk maliyetinin bir pencere ünitesinden önemli ölçüde daha yüksek olduğu ve profesyonel kurulum gerektirdiği unutulmamalıdır. Bununla birlikte, enerji faturalarınızdan tasarruf edeceğiniz para miktarı ve ünitenin uzun ömürlülüğü, sonunda harcadığınız zamana değecektir.

En Kaliteli Split Klima Modelleri

Split klima sistemleri, özel bir klima şirketinden, yalnızca klima sistemlerinde uzmanlaşmış bir perakendeciden, bir mağaza veya ev geliştirme şirketi gibi bir perakendeciden satın alınabilir veya çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz. Nereden satın alırsanız alın, noktalı çizgiyi imzalamadan önce gerekli teknik bilgiye sahip olduğunuzdan emin olun.

Satın alma kararındaki kritik bir adım, doğru boyutta split klima ünitesini seçmektir. Bu, bir uzmanın uzman hizmetlerine ihtiyaç duyduğunuz zamandır. Firmamız Mecem Mekanik kurulduğu günden bu yana müşterilerine en kaliteli ve profesyonel hizmetleri vermektedir. Siz de bu klima modellerinden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.