Restoran Havalandırma Sistemleri
Restoranlar, seri yemek yapılan yerlerdir ve bu yüzden mutfak ortamının havasının, sürekli olarak temizlenmesi gerekir. Bunun için egzoz davlumbazları, egzoz fanları, davlumbaz ve vantilatörden oluşan restoran havalandırma sistemleri kullanılır.
Farklı yakıt türlerini kullanarak seri yemek üretimi yapan restoranlar farklı havalandırma kanalları kullanılır.
- Alüminyum hava kanalı
- Flexible hava kanalı
- Spiro yuvarlak hava kanalı
- Kare hava kanalı
- Hazır flanşlı hava kanalı
Aynı zamanda karbon filtre, sulu baca filtresi, toz filtre, aspiratör filtre, otomatik yıkamalı filtre seçenekleri vardır. Menfez seçenekleri arasında panjur, dış cephe, iç ortam menfezi, yangın damperi ya da hava damperi bulunur. Fan olarak ise jet fanlar, aksiyel fanlar, salyangoz fanlar ya da radyal fanlar kullanılır.
Ticari Mutfak Fanındaki Sorunlar Nelerdir?
Ticari mutfaklarda kirli havayı dışarı atarak, mutfağın taze hava ile dolmasını sağlayan egzoz fanı, mutfakta oluşabilecek dumanı yok eder. Ancak performansı düşen bir egzoz fanının çıkardığı sorunları da bilmek gerekir.
- Mutfakta yangın çıkması
- Mutfak alanından çıkmayan yemek kokuları
- Mutfak ve yemek alanını etkileyen duman
Ticari egzoz fanı gerek kurulumu gerekse bakımı için, konusunda uzman ve deneyimli Mecem Mekanik uzman ekibi, güvenilir ve ihtiyacınıza uygun şekilde havalandırma sistem kurulumu yapar.
Restoran Havalandırma Sistemi Bakımı Nasıl Yapılır?
Her havalandırma sisteminde olduğu gibi, restoran havalandırma sistemleri içinde toz, kir, yağ gibi maddeler birikir. Havalandırma kanalları, bu maddelerle tıkanır ve sistemin işlevselliğini bozar.
Havalandırma kanallarının her 2 yılda bir kere temizlenmesi gerekir. Havalandırma kanallarında biriken yağların iyice temizlenmemesi durumunda, yangın çıkma olasılığı oldukça yüksektir.
Ticari Egzoz Davlumbazı En Yüksek Seviyede Nasıl Çalışır?
Egzoz davlumbaz sistemleri, hava partiküllerini ve diğer kirletici unsurları emerek performans gösterir. Emme performansının en yüksek seviyede olması için, ekipman duvara ve direkt olarak davlumbaz altına itildiğinden emin olunmalıdır.
Ticari mutfak davlumbazı yanında bir talep kontrollü havalandırma sisteminin bulunması, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin hacmini algılar ve verimliliği artırmak için, egzoz davlumbazı fanının hızının ayarlanmasına yardımcı olur.
Havalandırma Sistemlerinde Temizlik Nasıl Yapılır?
Profesyonel restoranlarda, düzenli olarak havalandırma sistemlerinin bakımı yapılır. Sadece bakım değil, aynı zamanda görünmeyen yerlerin de bakımının ve temizliğinin yapılması gerekir.
Günlük bakım yapılarak, uzun vadede sistemin daha uzun ömürlü olması sağlanır. Yapılması gereken bakım işlemleri içinde; filtrelerin ıslatılması, havalandırma deliklerinin temizlenmesi, gres tuzaklarının boşaltılması, gresin temizlenmesi gerekir.
Restoran Havalandırma Sistemi Nereden Alınmalıdır?
Restoran havalandırma sistemleri, mutfak havalandırma davlumbaz, egzoz sistemleri, mekanik soğutma, kazan muayenesi gibi hizmetler; konusunda uzman ve deneyimli ekipler tarafından yapılır.
Mecem Mekanik, konusunda uzman ve deneyimli uzman ekipleri sayesinde, ilk olarak sistemin kurulacağı alanda keşif yapar. Keşif yapan uzmanlar, gerekli projeyi çizdikten sonra, müşteriye sunar. Sunulan projenin kabul edilmesi durumunda, profesyonel saha ekipleri, çalışmalara başlayarak, sistemi kurar.