mecem-mekanik-logo Mecem Mekanik Taahhüt Mühendislik

VRV Sistemleri Nedir?

VRV Sistemleri Nedir?

Daikin VRV sistemleri; İngilizcede Variable Refrigerant Volume yani değişken debili soğutucu akışkan hacmi klima sistemi anlamına gelen yapılardır. Havanın işlenmesi prensibine dayanan ve iç ünite sayısında 64’e kadar çözüm sunulan sistemin modüler kondens üniteye bağlanması ile performans elde edilir.

Dış ünite sayısı bir olan bu sistemin gaz akışını sağlamak üzere birden fazla iç ünite kullanılarak ortam ısısını ayarlaması hedeflenir. Birbirinden bağımsız çalışabilen iç ünitelerin gerekli gaz akışı sağlanması durumunda hem ısıtma hem de soğutma işlevini yerine getirmede çözüm ürettiğinden söz etmek gerekir. Standart sistemlerde ısıtma ve soğutma sistemlerinin bir arada çalışması mümkün olmazken gelişmiş sistemlerde hem ısıtma hem de soğutma performansı bir arada değerlendirilebilir.

Isıtma ve soğutmanın bir arada kullanılabilmesi enerji tasarrufu sağlanmasına da olanak sağlar. Ofis, AVM, hastane, villa, restoran, plaza, evler ve otellerde VRV sistemleri kullanımı mümkündür. Bağımsız havalandırmanın ihtiyaç olduğu hemen her alanda kullanılabilen bu sistemin gelişmiş kontrol ve akış denetim unsurları ile donatıldığını ifade etmek gerekir.

VRV Sistemleri Avantajları Nelerdir?

Bağımsız iklimlendirme sağlayan ve enerji tasarrufunda etkin rol oynayan VRV sistemleri; sahip oldukları ayrıcalıklar sayesinden insan yaşamını kolaylaştırır. Avantajları ile oldukça özel seçenekler ortaya çıkaran bu sistemleri kullandığınızda sizi bekleyen seçenekleri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkün olacaktır.

Bağımsız İklimlendirme

Yapınıza kurulacak olan VRV sistemleri birbirinden bağımsız çalışan iç üniteler sayesinde sıcaklık ayarlamasının bireyselleştirilmesini sağlar. Sıcaklıkların 0,5 derece tolerans ile çok hassas bir şekilde ayarlanabildiğini ifade edebiliriz. Inverter ve iç ünite expansion valfi ile kontrol edilen sistemin insan konforunu yüksek düzeylere çeken etkisi mevcuttur.

Yüksek Performans

VRV sistemleri, kullanıldıkları alanın büyüklüğü, yapı durumu, duvar kalınlıkları ve yalıtımı gibi özelliklerden bağımsız bir şekilde konforlu bir performans sunmayı hedefler. Küçük yapılardan çok büyük binalara kadar bütün ihtiyaçların karşılanması amacı ile tercih edilebilecek sistemlerin kontrolü de oldukça kolaydır. İç ünite ile dış ünite arasındaki sinyal kabloları sayesinde olası bağlantı hatalarını ve arızaları ortadan kaldırmak mümkündür.

VRV Sistemleri Nedir?Tek Bir Merkezden Kontrol Avantajı

Klasik klima sistemlerinden farklı olarak tek dış üniteye 64 farklı iç ünite bağlantısı gerçekleştirilmesi sayesinde kolay kontrol sağlanmaktadır. Bina ihtiyaçları ve binanın yapısına uygun şekilde monte edilebilen VRV sistemleri kontrolü sağlayacak kumanda ve diğer ekipmanlarla donatılır.

Kusursuz Isıtma/Soğutma Performansı

Isıtma ve soğutma performansı ile dikkat çeken VRV sistemlerinin hava sirkülasyonunda daha kusursuz seçenekler sağladığını ifade etmek gerekir. İklimlendirme konusunda ısı toleransının 0,5 derece kadar düşük olması sayesinde arzu edilen ısıya ulaşmak kısa sürede mümkün olur.

Daha Az Alana İhtiyaç Duyar

İklimlendirme hizmetlerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olan VRV; yüksek standartlardaki dizaynı ve kaliteli çalışma performansı ile %35’e varan oranda alan tasarrufu sağlar. Bu da iç mekânda klima ünitesi için yer arama sorununu ortadan kaldırır.

Düşük Ses ile Çalışma

Özel olarak tasarlanmış kasası ile büyük bir fana sahip olmasına rağmen VRV dış ünitelerin daha sessiz ve performanslı çalışması sağlanmaktadır. Üstelik sessiz mod seçilerek çalıştırılabilen bu sistemlerin normalden 5dB daha sessiz çalıştığı da ifade edilir.

Neden MECEM?

MECEM olarak iklimlendirme çözümlerimiz ile sizlerin taleplerine en kaliteli alternatifleri sunmayı arzu ediyoruz. Güçlü teknik ekibimiz ve bilgi birikimi ile hareket etme anlayışımız sayesinde size kusursuz çözümler sunuyoruz. Siz de iklimlendirmede tercihinizi VRV’den yana kullanacaksanız MECEM ile avantajlarla dolu hizmetlerden faydalanmaya başlayabilirsiniz.